Baidarių nuoma Aukštaitijoje

Baidarių nuoma Aukštaitijoje

Baidarių nuoma Aukštaitijoje, kokia upė geriausia?

Aukštaitijos regione yra kelios žinomos upės, kurios puikiai tinka baidarių nuomai. Vienas iš populiariausių variantų yra upė Šventoji, kuri teka per daugelį Aukštaitijos miestų ir gali pasiūlyti įvairių maršrutų. Kitas variantas yra Nemuno upė, kuri taip pat yra tinkama plaukimui baidarėmis, tačiau yra ženkliai platesnė. Kiekvienas greičiausiai turi savo įdomiausią upę, tačiau būtent upė Šventoji laikoma vienas universaliausių variantų. Informacijos ir turizmo centruose esanti informacija tai tik patvirtina.

 Šventoji upė

Plaukimas baidarėmis - Šventoji upė

Šventoji – upė Rytų Lietuvoje; didžiausias Neries intakas (Nemuno baseinas). Ši upė nuo ištakų iki žiočių yra ilgiausia tekanti vien tik Lietuvoje.

Ištakos – Ignalinos rajone, Gražutės regioniniame parke telkšantis Dūkšto ežeras[1] (apie 5 km į šiaurę nuo Dūkšto). Aukštupyje prateka Luodžio, Luodykščio, Asavo, Ūparto ežerus, toliau – Antalieptės tvenkinį (iki jį sudarant ten irgi buvo grupė ežerų), Sartus, Rašus, Paštį. Visas šis ežeringasis Šventosios aukštupys yra Ignalinos, Zarasų ir Rokiškio rajonuose. Už jo upė teka į pietvakarius jau lygesniu kraštovaizdžiu. Prateka Utenos, Anykščių, Ukmergės, Jonavos rajonais. Įteka į Nerį 44,5 km nuo jos žiočių, 4 km į šiaurės rytus nuo Jonavos.

Salpos plotis 200–700 m. Slėnio plotis aukštupyje siekia 400–700 m, vidurupyje 400–900 m, žemupyje – ~1 km. Vagos plotis iki Paščio ežero 20–40 m, tarp Paščio ežero ir Virintos žiočių 40–50 m, toliau 60–80 m. Vyraujantis vagos gylis ~1,5 m. Vaga nuo ištakų iki Dūkšto ežero sureguliuota. Iš visų Lietuvos upių Šventoji turi daugiausiai salų – 79; salingumas – 3,08 %.

Šventoji Lietuvos žemėlapyje

Šventoji_žemėlapis

Duomenų šaltinis: https://lt.wikipedia.org/

Baidarės Aukštaitijoje - įspūdžiai iš pirmų lūpų

Baidarių nuoma Aukštaitijoje žavi savo nuostabia gamta. Šventosios upės plotis, gylis, srovė - puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek ir pažengusiems. Plaukimas baidarėmis leidžia kolektyvui ar draugų grupei bendrauti tarpusavyje, o upės ilgis leidžia pritaikyti pagal sudėtingumo poreikį.

Internautų atsiliepimai

Internete galima rasti daug teigiamų atsiliepimų apie šią Aukštaitijos upę, štai keli iš jų:

Šventoji užė_atsiliepimai

Plaukimas baidarėmis Aukštaitijoje upe Šventoji

Galima rasti daug teigiamos ir papildomos informacijos renkantis šią upę informacijos šaltiniuose, keletas iš jų:

Galimi maršrutai

Pateikiame tik kelis galimus plaukimo baidarėmis maršrutus:

  1. Andrioniškis - Anykščiai (20 km)
  2. Anykščiai - Kavarskas (17 km)
  3. Kavarskas - Ukmergė (29 km) šiam maršrutui įveikti jums gali reikėti 8-10val. 29 km. Tai gali būti dviejų dienų maršrutas, o pusiaukelėje galite apsistoti nakvynei Šventosios kempinge.
  4. Kurkliai - Zaviesiškis (4 km) plaukimas upe Virinta. Siaura ir vingiuota, tad neteks nuobodžiauti.

Baidarių nuomos Aukštaitijoje maršrutų alternatyvos

Plaukimas baidarėmis Aukštaitijoje turi ką pasiūlyti. Kitos, ekstremalesnės upės tiks labiau patyrusiems ir įvaldžiusiems baidares - plaukimas baidarėmis Lakajos, Būkos, Žeimenos, Meros upėmis ir kitais maršrutais.

Detalesnį maršrutą visada padėsime mielai parinkti atsižvelgiant į Jūsų individualius poreikius baidariu-nuoma.com

Baidarių nuoma | Susisiekime +370 657 14411

Back to blog